Întrebări frecvente


Ce este zeolitul?

Zeolitul face parte dintr-o familie de minarale naturale care reprezintă aluminosilicați naturali hidratați de calciu, stronțiu, sodiu, potasiu, bariu, magneziu etc, de origine vulcanică, cu proprietăți fizice și chimice unice. Zeolitul are o structură rigidă, cristalină, tridimensională (asemănătoare unui fagure de miere).

Zeolitul este caracterizat de o structură cubică în formă de fagure cu atomi de Al și Si înconjurați de 4 atomi de oxigen, cu cavități largi sub formă de canale, care poate îngloba Na, Ca sau alți cationi, molecule de apă și chiar mici molecule organice. Canalele sunt suficient de largi pentru a permite trecerea și a unor ioni cu raza ionică mai mică decât a acestora. El face parte, alături de feldspați din grupa tectosilicaților. Zeolitul are o structură mult mai deschisă și mai puțin densă decât alți silicați.

strucrura unui zeolit natural  Datorită structurii de tip fagure, zeolitul lucrează la nivel molecular asemeni unei “capcane” pentru diverse subțanțe nocive: metale grele, toxine, virusuri, bacterii, etc.

Zeolitul este una din rarele minerale din natură, încărcate negativ, acționând ca un magnet, pentru subtanțele dăunătoare din mediul înconjurător.

Fig. 1 Structura unui zeolit

 

 

Cum s-au format zeoliții?

formarea zeolitilor
Zeolitii se formează atunci când lava vulcanilor, întâlneșre apa mării. Reacțiile chimice dintre substanțele provenite din erupția vulcanilor și apa sărată a mării, dau naștere acestor formațiuni geologice, uimitoare, ce se găsesc în prezent în depozite sedimentare, tufuri vulcanice, în mai multe zone din lume.

Există aproximativ 50 de zeoliți naturali ce formează la temperaturi joase medii geologice. Din punct de vedere economic, mai importante sunt boabele fine de zeolit, cum ar fi clinoptiolitul format prin alterarea granulelor fine ale depozitelor vulcanice de către apa subterană.

Care este cel mai comercilizat tip de zeolit?

Cel mai comercializat tip de zeolit natural este clinoptilolitul. Acesta este caracteizat printr-o porozitate ridicată și o capacitate mare de schimb de ioni. Se găsește în formă relativ pură în mai multe zone din lume.

Când s-a descoperit zeolitul?

Numele de zeolit a fost dat de către mineralogul suedez Axel Frederik Cronstedt in 1756.
Denumirea de „zeolit” provine din combinarea cuvintelor grecești „zeo”= a fierbe și „lithios”= piatra, însemnând „piatra fierbinte”.

Care sunt particularitățile fizice și chimice ale zeoliților?

zeolit natural caracteristici
Zeoliții posedă o serie de proprietăți generale cu totul specifice (originale), determinând astfel o grupa aparte. Cercetarile rontgenometrice arată că structurile lor cristaline sunt formate din rețele tridimensionale, alcătuite din tetraedri de aluminiu, siliciu și oxigen care se deosebesc de alte structuri tridimensionale prin aceea că în ele golurile sunt reprezentate prin canale mai largi. Un asemenea schelet cristalin conține în sine molecule de apă slab legate. Prin încălzire lentă apa poate fi eliminata treptat, fara a se distruge întreaga structură cristalina. Este de remarcat că apa eliminata acest fel poate fi din nou absorbita ajungandu-se până la cantitatea inițială sau poate fi înlocuită cu molecule ale unor altor corpuri (hidrogen sulfurat, alcool etilic, amoniac etc.), iar mediul cristalin își păstrează omogenitatea; în mod corespunzator se schimbă numai proprietățile optice. Conținutul în apa din zeoliți este deci firesc să fie o cantitate variabilă, depinzând de condițiile exterioare (temperatura și tensiunea vaporilor de apa din mediul înconjurător). Așa numita apă zeolitică se deosebeste de apa de cristalizare tocmai prin faptul că prin încălzire ea se elimină, nu prin salturi la anumite temperaturi, ci treptat.

La ce se folosește zeolitul?

Zeolitul este un mineral unic în natură, prin caracteristicile sale chimice și fizice. Zeoliții naturali, comercializați sub formă de granule sau pulbere, își găsesc utilizarea în domenii extrem de diferite. Fiind un produs 100% natural, zeolitul contribuie la protejarea mediului înconjurător. De la agricultură, zootehnice, industrie și pâna la medicina umană, zeolitul este un produs revoluționar, util societății.

Pentru mai multe detalii consultați pagina noastră de internet: Domeniile de utilizare ale zeolitului.

Zeolitul este bun pentru sănătate?
zeolit pentru sanatateÎn prezent stilul de viață ne este afectat constant de stres, poluare, iar organismul nostru este copleșit de diverși factori toxici. Hrana, apa, aerul, mediul înconjurător, toate sunt supuse ritmului accelerat de dezvoltare al societății în care trăim.

Administrat ca supliment alimentar zeolitul devine cel mai important element 100% natural care ne redă starea de bine și elimină în mod sigur toxinele și asigură o detoxifiere rapidă a organismului. Zeolitul este un antioxidant puternic și absoarbe direct multe tipuri de radicali liberi.

Folosirea zeolitului în diverse terapii are o tradiție de câteva mii de ani, fiind un remediu important în medicina tradițională indiană, chineza, dar și în medicina populară rusească. Zeolitul se administrează sub formă de pulbere măcinată foarte fin.

Care sunt beneficiile zeolitului pentru organismul uman?

zeolit pentru sanatatea ta
Cea mai eficientă metodă prin care organismul asimilează cel mai rapid, zeolitul natural este pe cale orală. Micronizat și activat, zeolitul contribuie la îmbunătățirea stării generale și stimulează sistemul imunitar al organismului.

• Detoxifiant cu acțiune rapidă
• Reglează funcția tractului digestiv
• Soluție naturală împotriva alergiilor
• Antioxidant
• Proprietăți antivirale
• Absoarbe și neutralizează radicalii liberi
• Stimulează sistemul imunitar al organismului
• Protejează sistemul cardiovascular
• Favorizează eliminarea toxinelor din organism
• Ajută la eliminarea metalelor grele
• Reglează nivelul PH-ului
• Efect anti îmbătrânire
• Contribuie la îmbunătățirea stării generale

Doctor Zeolit este cel mai important supliment folosit vreodată.

Exista și zeoliți sintetici?

Da, cei sintetici au aplicații strict industriale.

filttu de apa pe baza de zeolit natural Cum funcționează filtrul de apă pe bază de zeolit?

Studiile au arătat că apa de la robinet nu întruneşte toate condiţiile privind siguranţa sănătăţii. Filtru pentru potabilizarea apei pe baza de material zeolitic, 100% natural, vă oferă o apă potabilă curată.
Filtrul reține elementele dăunătoare sănătății, prezente în sistemul de furnizare a apei casnice.
Stratul de zeolit reține impuritățile, nitriții, nitrații, metalele grele, nisipul, mâlul, rugina, reglează echilibrul mineral al apei, prin reținerea ionilor de fier, cupru, plumb, azotat, amoniu, etc.
Filtrul se racordează la rețeaua de apă prin intermediul unor racorduri flexibile.